洋葱牛肉 yang cong niu rou
Lähes jokaisesta kiinalaisesta ravintolasta löytyvä herkkuruoka on syystäkin suosittu ruokalaji. Naudan pehmeä ja murea koostumus yhdistettynä vihannesten rapeisuuteen ja kuorrutettuna soijan värittämällä tummalla kastikkeella tekevät tästä ruokalajista ainutlaatuisen herkun.
Tämän ruokalajin tekeminen itse on yllättävän helppoa. Avain piilee lihan marinoinnissa, joka tekee lihasta ulkoa pehmeän ja sisältä murean. Lihan kypsentämisessä kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että liha paistetaan kahteen kertaan, joten ensimmäisellä kerralla lihan voi jättää melko raa’aksi.
Mitä tarvitset
(2 annosta)
- 200g naudan ulkofilettä
- 1 keskikokoinen tai iso sipuli
- ¼ punainen paprika
- 1 pieni porkkana
- 2 pientä grillipaprikaa (valinnainen)
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 pieni chili (oman maun mukaan)
- ruokaöljyä paistamiseen
- 1 mm kiinalaista viinietikkaa tai väkiviinaetikkaa
- 1/2 rkl soijakastiketta
- 1 mm suolaa
- 1 dl kiehuvaa vettä
Lihan marinointiin
- 1 maustemitta ruokasoodaa
- 1 rkl ja 1 tl vettä
- ½ -1 maustemitta valkopippuria (oman maun mukaan)
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 tl tummaa soijakastiketta
- 2 tl perunajauhoja
- 1 rkl ruokaöljyä
- 1 rkl osterikastiketta
Kastikeeseen
- 1 tl perunajauhoja
- 1 tl tummaa soijakastiketta
- 2 rkl kylmää vettä
Valmistus
Vaihe 1
- Viipaloi nauta ohuehkoiksi siivuiksi (paksuus n. 0.3 cm).
- Lihan marinointi: lisää ruokasooda ja 1 rkl vettä nautaan, sekoita ja nypi lihaa kunnes vesi imeytyy (n. 1-2min, lihasta tulee tässä vaiheessa “limaista”).
- Lisää valkopippuri, soijakastike ja osterikastike. Sekoita.
- Lisää perunajauhot ja 1 tl vettä. Jos liha näyttää kuivalta, lisää hieman enemmän vettä. Sekoita.
- Lisää ruokaöljy ja sekoita (tämä helpottaa lihasiivujen erottumista kypsentämisvaiheessa). Laita sivuun myöhempää käyttöä varten.
Vaihe 2
- Puhdista paprikasta siemenet ja kuori sipuli ja porkkana. Lohko porkkana, paprika ja sipuli. Leikkaa grillipaprikoista päät pois, leikkaa lohkoiksi.
- Murskaa veitsenterällä valkosipuli ja pieni. Pieni myös chili.
- Lisää kuumaan wokkipannuun ruokaöljy (n. 1rkl) ja naudan liha. Kun liha on kypsä (medium raw), nosta puhtaaseen astiaan. Valmistele kastike erillisessä astiassa.
- Lisää tarvittaessa öljyä samalle pannulle. Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili etikan kanssa. Lisää joukkoon porkkana, paista n. 1 min, jonka jälkeen lisää paprikat. Mausta tässä vaiheessa soijakastikkeella ja suolalla.
- Lisää sekaan aikaisemmin kypsennetty naudanliha, paista hetki. Lisää joukkoon 1 dl kuumaa vettä ja kaada kastike joukkoon hitaasti sekoittaen samalla.
- Nosta lautaselle ja tarjoile riisin kanssa.
4 Responses
Tämä!
Ai että olen etsinyt, millä lihan saa mureaksi. Resepti oli täsmäisku tähän. Liha uskomattoman pehmeää ja maukasta,.sekä kastike niin maukas. Olen tähän oikeaa reseptiä etsinyt löytämättä, nyt tärppäsi! Heittämällä jatkoon!
Kiitos hyvästä reseptistä!
Yritin tuplata annosmäärän ja siitä tuli hiukan vetelää, mutta oli silti todella hyvän makuista.
Kiitos!
Tämä oli hyvää! Mutta mihin sitä väkiviinietikkaa piti laittaa?
Moikka! Kiitos, mahtavaa, että maistui! Etikkaa laitetaan sipulin, valkosipulin ja chilin sekaan paistovaiheessa, jotta sipuli jää rapeahkoksi eikä pehmene. Se löytyy ohjeessa toisen vaiheen 4. kohdasta. 🙂