Kiinalainen ruoka -blogi, jossa helppoja reseptejä autenttiseen kiinalaiseen kotiruokaan.

Kanaa hapanimeläkastikkeella

kiinalainen ruoka kanaa hapanimeläkastikkeella

酸甜鸡 suan tian ji

Kiinalainen perinneruoka kanaa hapanimeläkastikkeella on lapsuuteni lempiruoka, pyysin sitä aina, kun äitini kysyi mitä haluaisin ruoaksi. Parasta tässä ruokalajissa on lämpimän hapanimeläkastikkeen kuorruttaman ananaksen makeus ja happamuus, jotka täyttää suuni ja hivelöi makuaistejani.

Nykyään kanaa hapanimeläkastikkeella tuo minulle mieleen lapsuuden kauniit muistot. Tästä ruokalajista on tullut minulle siksi eräänlainen lohturuoka, joka piristää aina mieltäni elämän ala- ja ylämäissä.

Reseptini eroaa perinteisestä kanaa hapanimeläkastikeella -reseptistä siinä määrin, että tässä ei tarvitse uppopaistaa kanaa. Kanasta tulee edelleenkin pinnalta rapeaa ja sisältä mehevää, mutta vältytään uppopaistamisen tuomasta lisätyöstä.

Rapean pinnan takana on sekoitus perunajauhoja ja maissitärkkelystä sekä kuumaa ruokaöljyä. Kanan paistovaiheessa on tärkeää kuitenkin tarkkailla kanan pintaa, jottei se pala korkeassa lämmössä. Tässä reseptissä on suositeltu aika aluksi 4 minuuttia ja kääntämisen jälkeen 2 minuuttia. Kannattaa itse kuitenkin pitää silmällä kanan pintoja ajasta huolimatta ja säädellä levyä, niin että kana kypsyy silti sisältä.

Hapanimeläkastikkeen valmistus on hyvin yksinkertaista yksinkertaisista aineksista. Perunajauhot tekee kastikkeen koostumuksesta paksumpaa ja näin se kuorruttaa kanat ja kasvikset joka pinnalta. Lisäksi sokerin määrää voi säädellä oman maun ja mieltymyksen mukaan.

Kanaa hapanimeläkastikkeella sopii parhaiten juuri keitetyn tuoreen riisin kanssa.

 

Mitä tarvitset

(2 annosta)

  • 300g broilerin paistileikettä
  • 1/4 sipulia
  • 1/2 tölkki ananaspaloja
  • 1/4 punaista paprikaa
  • 1-2 mm valkopippuria
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl perunajauhoja
  • 3 rkl maissitärkkelystä
  • ruokaöljyä paistamiseen

 

Hapanimeläkastike

  • 3 dl vettä
  • 1 1/2 tl perunajauhoja
  • 3 rkl ketsuppia
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 mm suolaa

 

Valmistus

  1. Huuhtele broileri ja siisti rasvat/jänteet. Paloittele broileri (n. 3 cm – 4 cm pitkiksi) paloiksi ja siirrä puhtaaseen astiaan.
  2. Lisää broileriin valkopippuri ja soijakastike. Sekoita tasaiseksi. Lisää soijakastike ja sekoita. Lisää  perunajauhot ja maissitärkkelys. Sekoita. Asettele tämän jälkeen broilerin palat astiaan niin, että ne eivät ole kiinni toisissaan. Laita sivuun myöhempää käyttöä varten.
  3. Paloittele paprika ja sipuli. Kaada ananaksen mehu pois, voit jättää vähän mehua, jos haluat kastikkeesta vetisempää ja enemmän ananaksen makua.
  4. Valmista kastike erillisessä astiassa. Sekoita vesi ja perunajauhot tasaiseksi. Lisää loput kastikkeen aineksista ja sekoita. Laita sivuun myöhempää käyttöä varten.
  5. Lisää kuumaan paistinpannuun n. 2 rkl ruokaöljyä. Odota, että öljy kuumenee. Asettele broilerin palat paistinpannulle ja paista 4 min tai kunnes palat saavat väriä pintaan. Käännä broilerit ja paista kansi päällä vielä 2 min.
  6. Siirrä paistinlastalla kypsät broilerit paistinpannun reunoille niin, että keskelle jää tyhjää tilaa. Lisää tähän sipuli, paprika ja ananas. Kääntele kasviksia n. 1 min ajan pannulla. Sekoita sitten käännellen broileri mukaan. Paista vielä kääntelemällä 1 min.
  7. Ota tässä välissä aikaisemmin sekoitettu kastike ja varmista, että se on tasaisesti sekoitettu. Kaada ja sekoita kastike broileriin ja kiehauta. Ruokalaji on valmis heti kiehauttamisen jälkeen.
  8. Nosta valmis ruoka lautaselle ja tarjoile riisin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Jaa tämä resepti

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest

Katso myös

Lilin ruokablogi

Kiinalaista ruokaa

Tervetuloa lukemaan blogiani! Tästä ruokablogista löydät helpot reseptit ja ohjeet aidon kiinalaisen ruoan kokkailuun. Reseptit on kirjoitettu suomalaiseen keittiöön yhteensopiviksi mausta tinkimättä. Kaikki ruoka-ainekset löytyvät Suomesta joko tavallisista ruokakaupoista tai aasialaisita marketeista.  

Lili

Viimeisimmät
Instagram

@lilinruokablogi

Tägää minut Instagramissa! 

Hae tästä blogista
Kategoriat