Kiinalainen ruoka -blogi, jossa helppoja reseptejä autenttiseen kiinalaiseen kotiruokaan.

Kung pao -kana

kung pao kana resepti

宫保鸡丁 kung bao ji ding

Tällä reseptillä valmistat autenttista kiinalaista Kung pao -kanaa.

Kung bao ji ding tarkoittaa suomeksi palatsin vartijan kuutioitua kanaa. Se on peräisin Kiinan Sichuanin alueelta ja on nimetty 1800-luvulla toimineen palatsin vartijan mukaan.

Ruokalajin salaisuus piilee Kung pao -kastikkeessa, joka on sekoitus suolaista, makeaa ja hapanta. Makukokemuksen kruunaa paahdetun maapähkinän savuinen maku ja rapea koostumus.

Perinteisesti ruokalajiin lisätään myös sichuaninpippuria, mutta omaan makuuni se ei sovi, joten olen jättänyt sen tästä reseptistä pois.

 

Mitä tarvitset

(2 annosta)

  • 2 broilerin paistileikettä (n. 250g)
  • 1 porkkana
  • 1 – 2 kevätsipulia
  • 2 valkosipulinkynttä 
  • 2 cm inkivääriä
  • 2-3 pientä chiliä
  • 30 g paahdettuja pähkinöitä (maa- tai cashewpähkinät)
  • ruokaöljyä paistamiseen

 

Lihan marinointiin

  • ½ – 1 maustemitta valkopippuria (oman maun mukaan)
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl perunajauhoja 
  • 1 rkl ruokaöljyä

 

Kastikeeseen

  • 1 tl perunajauhoja 
  • 1 dl vettä 
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl kiinalaista viinietikkaa tai väkiviinaetikkaa
  • 1 tl osterikastiketta

 

Valmistus

Vaihe 1

  1. Puhdista broileri poistamalla siitä valkoiset jänteet ja rasvat. Kuutioi broileri n.1.5 cm x 1.5 cm paloiksi.
  2. Marinoi broileri erillisessä astiassa: lisää valkopippuri ja soijakastike broileriin, sekoita ja nypi lihaa (n. 1 min ajan).
  3. Lisää perunajauhot ja sekoita.
  4. Lisää ruokaöljy ja sekoita (tämä helpottaa lihakuutioiden erottumista kypsentämisvaiheessa). Laita sivuun myöhempää käyttöä varten.

 

Vaihe 2

  1. Kuutioi kuorittu porkkana. Murskaa kuoritun valkosipulin kynnet veitsen kärjellä ja pieni. Suikaloi inkivääri ja chili. Pilko kevätsipuli. Valmista kastike erillisessä astiassa sekoittamalla perunajauhot, kylmä vesi, sokeri, soijakastike, etikka ja osterikastike keskenään. Laita kastike sivuun.
  2. Lisää kuumaan wokkipannuun reilusti ruokaöljyä (n. 1 rkl) ja paista broileri. Kun broileri on kypsää siirrä broileri puhtaaseen astiaan ja laita sivuun.
  3. Lisää samaan wokkipannuun hieman ruokaöljyä ja paista porkkanat n. 1 min ajan. Lisää joukkoon valkosipuli, inkivääri, chili ja sekoita käännellen. Lisää aikaisemmin valmistettu kastike, varmista, että kastike on sekoittunut eikä perunajauhoja ole pohjalla. Sekoita käännellen. 
  4. Lisää broileri ja kevätsipuli. Sekoita käännellen. 
  5. Nosta lautaselle, kaada pinnalle pähkinät ja tarjoile riisin kanssa.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jaa tämä resepti

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest

Katso myös

Lilin ruokablogi

Kiinalaista ruokaa

Tervetuloa lukemaan blogiani! Tästä ruokablogista löydät helpot reseptit ja ohjeet aidon kiinalaisen ruoan kokkailuun. Reseptit on kirjoitettu suomalaiseen keittiöön yhteensopiviksi mausta tinkimättä. Kaikki ruoka-ainekset löytyvät Suomesta joko tavallisista ruokakaupoista tai aasialaisita marketeista.  

Lili

Viimeisimmät
Instagram

@lilinruokablogi

Tägää minut Instagramissa! 

Hae tästä blogista
Kategoriat