西红柿炒蛋 xi hong shi chao dang
Paistettu kananmuna ja tomaatti on usein ensimmäinen ruokalaji, joka opetetaan lapselle kiinalaisessa perheessä. Ruokalaji on yksinkertainen ja nopea, mutta herkullinen yhdistelmä tomaatin happamuutta ja makeutta, jotka kananmuna tasapainottaa. Ruokalaji on myös ravitsevaa nopealle aterialle.
Ruokalajin maku muistuttaa hapanimeläkastiketta, joten jos hapanimeläkastike miellyttää, tämä on varmasti oikea ruokalaji sinulle. Tätä ruokalajia kannattaa säädellä oman maun mukaan, jos et esimerkiksi tykkää makeasta, vähennä tai jätä sokeri pois niin saat suolaisemman version tästä.
Tämä on aito kiinalainen kotiruoka, sillä ruokalajia ei useinkaan löydy kiinalaisten ravintoloiden menuista.
Olen kuullut, että tätä ruokalajia kutsutaan jopa kiinalaiseksi kansanruoaksi, sillä ruokalajin värit ovat samoja, kuin Kiinan lipussa.
Mitä tarvitset
(2 annosta)
- 1-2 keskikokoista tomaattia
- 3 kananmunaa
- 1/2 kevätsipulia
- ripaus suolaa
- 2 rkl ruokaöljyä
- 2 rkl ketsuppia
- 2 rkl sokeria (voi laittaa vähemmän oman maun mukaan)
Valmistus
- Riko kananmunat kulhoon, hajota rakenne ja sekoita joukkoon suola. Pilko tomaatit lohkoiksi.
- Kaada ruokaöljy kuumalle wokkipannulle. Kaada kananmuna pannulle, kun öljy on kuumaa, paista n. 1 min kunnes koostumus on kiinteää ja pilko kananmuna pannulla paistinlastalla. Nosta kananmuna puhtaaseen astiaan myöhempää käyttöä varten.
- Paista samalla wokkipannulla tomaatti pehmeäksi.
- Mausta suolalla, sokerilla ja ketsupilla. Lisää aikasemmin paistettu kananmuna ja sekoita kääntelemällä.
- Nosta lautaselle, koristele kevätsipulilla ja tarjoile riisin kanssa.