Kiinalainen ruoka -blogi, jossa helppoja reseptejä autenttiseen kiinalaiseen kotiruokaan.

Paistettu munakoiso valkosipulikastikkeella

paistettu munakoiso valkosipulikastikkeella

鱼香茄子 Yu xiang qia zi

Paistettu munakoiso valkosipulikastikkeella on ruokalaji, joka avaa ikkunan kiinalaisen keittiöön. Kastike on vahvasti maustettu inkiväärillä, valkosipulilla, chilillä ja soijakastikkeella eli se on sekoitus perinteisen kiinalaisen ruoan makuja.

Munakoison pehmeä kermainen maku yhdistettynä valkosipulikastikkeen piristävään mausteisuuteen tekee tästä ruokalajista vastustamattoman.

Tämän reseptin salaisuus piilee munakoison käsittelyssä. Munakoisoa kylvetetään suolavedessä, jotta sen väri ei tummu. Lisäksi se kuorrutetaan perunajauhoilla, jotta pinta pysyy rapeana paiston jäljiltä. Tarkoituksena on saada pinnalta rapea ja sisältä pehmeä koostumus.

Öljyn kanssa ei kannata säästellä, liian vähän öljyä tekee munakoison rakenteesta velton ja vetisen. Paistamisessa on äärimmäisen tärkeää asettaa munakoisot pannulle vasta kun öljy on kuumaa, jotta rapea pinta muodostuu.

Munakoiso on myös tärkeää kypsentää läpikotaisin, sillä raaka munakoiso voi olla hieman kitkerän makuista.

Mitä tarvitset

(2 annosta)

  • 1 munakoiso (n. 400g)
  • 2 pientä chiliä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 g inkivääriä (valkosipulinkynnen kokoinen)
  • ¼ paprika
  • 50 g purjoa (n. 8 cm)
  • 3 rkl perunajauhoja
  • ruokaöljyä 
  • suolaa

 

Kastikkeeseen

  • 1 rkl ketsuppia
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 rkl kiinalaista viinietikkaa tai väkiviinaetikkaa
  • ½ tl perunajauhoja
  • ½ dl kylmää vettä
  • 1 rkl soijakastiketta 

 

Valmistus

  1. Pilko munakoiso n. 2 cm x 6 cm suikaleiksi, laita munakoison suikaleet isoon astiaan, jossa suolavettä (1 l vettä : 2 tl suolaa). Kylvetä n. 5-10 min. Tämä estää munakoison tummumisen. 
  2. Suikaloi chili ja paprika. Viipaloi purjo (kolikon levyiseksi). Murskaa kuoritut valkosipulinkynnet ja pieni. Pieni myös inkivääri.
  3. Pudista vesi pois munakoisosta. Kuorruta munakoisot perunajauholla erillisessä astiassa. 
  4. Lisää kuumaan wokkipannuun reilusti (n. 3 rkl) ruokaöljyä. Lämmitä öljy kuumaksi. Lisää munakoison suikaleet yksitellen, vältä niiden tarttumista toisiinsa. Paista ensin 5 min ja käännä. Lisää tarvittaessa öljyä kääntämisen jälkeen, jatka paistamista 3 min. Tarkkaile, ettei pala pohjaan. 
  5. Jos kaikki suikaleet eivät mahdu kerralla yhdelle pannulle, paista munakoisot erissä. Nosta munakoisot erilliseen astiaan myöhempää käyttöä varten.
  6. Ota wokkipannu pois levyltä jäähtymään hetkeksi. Sekoita sillä välin kastike erillisessä astiassa ja laita sivuun.
  7. Lisää n. 1 rkl ruokaöljyä wokkipannuun. Lisää purjo, inkivääri, valkosipuli, chili ja paprika. Laita wokkipannu takaisin levylle. Paista käännellen n. 30 s. 
  8. Varmista, että kastike on sekoittunut tasaisesti (perunajauhot valuu usein pohjalle). Lisää kastike kasvisten joukkoon hitaasti sekoitellen. Kypsennä n. 1 min. Lisää joukkoon munakoisot ja paista hetki käännellen. 
  9. Nosta lautaselle ja tarjoile riisin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Jaa tämä resepti

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest

Katso myös

Lilin ruokablogi

Kiinalaista ruokaa

Tervetuloa lukemaan blogiani! Tästä ruokablogista löydät helpot reseptit ja ohjeet aidon kiinalaisen ruoan kokkailuun. Reseptit on kirjoitettu suomalaiseen keittiöön yhteensopiviksi mausta tinkimättä. Kaikki ruoka-ainekset löytyvät Suomesta joko tavallisista ruokakaupoista tai aasialaisita marketeista.  

Lili

Viimeisimmät
Instagram

@lilinruokablogi

Tägää minut Instagramissa! 

Hae tästä blogista
Kategoriat