Kiinalainen ruoka -blogi, jossa helppoja reseptejä autenttiseen kiinalaiseen kotiruokaan.

Paistettu nuudeli broilerin suikaleilla

paistettu nuudeli broilerin suikaleille

鸡丝炒面 ji si chao mian

Tällä ohjeella paistat nuudelia kiinalaisittain. Tämä sattuu olemaan myös oma lempiruokani.

Paistetut nuudelit tai itse kutsun niitä wokkinuudeleiksi on helppo ja nopea ruokalaji. Teen tätä aina silloin, kun en tiedä mitä laittaisin ruoaksi ja jääkaapista löytyy jämäkasviksia.

Tämä on myös kiinalainen klassikkoruoka, jota löytyy jokaisesta kiinalaisesta perheestä ja ravintolasta. Jokaiselta löytynee oma versionsa tästä. Itse tykkään tehdä tästä ruokalajista melko kevyesti maustetun ja lisään lopuksi lautasella paljon chilikastiketta.

Mitä tarvitset

(2 annosta)

  • 1 broilerin rintafilee (n. 150g)
  • 4 pientä grillipaprikaa
  • 2 chiliä 
  • 1 pak choy
  • 100 g parsakaalia
  • ½ sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi 
  • korianteria (valinnainen)
  • 2 palaa munanuudelia 
  • 1 rkl soijakastiketta
  • suolaa
  • sokeria

 

Lihan marinointiin

  • ½ maustemitta ruokasoodaa
  • 1 rkl ja 1 tl vettä
  • ½ – 1 maustemitta valkopippuria (oman maun mukaan)
  • ½ rkl soijakastiketta
  • 2 tl perunajauhoja 
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 1/2 rkl osterikastiketta

 

Valmistus

Vaihe 1

  1. Suikaloi broilerin rintafilee. 
  2. Marinoi broileri erillisessä astiassa: lisää ruokasooda ja 1 rkl vettä broileriin, sekoita ja nypi lihaa kunnes vesi imeytyy (n. 1-2min, lihasta tulee tässä vaiheessa “limaista”)
  3. Lisää valkopippuri,  soijakastike ja osterikastike. Sekoita.
  4. Lisää perunajauhot ja 1 tl vettä. Jos liha näyttää kuivalta, lisää hieman enemmän vettä. Sekoita.
  5. Lisää ruokaöljy ja sekoita (tämä helpottaa lihasuikaleiden erottumista kypsentämisvaiheessa). Laita sivuun myöhempää käyttöä varten.

 

Vaihe 2

  1. Leikkaa grillipaprikan pää pois, suikaloi. Suikaloi myös chili, pak choy (voi jättää melko isoiksi suikaleiksi), parsakaali ja kuorittu sipuli. Murskaa kuorittu valkosipuli veitsenreunalla ja pieni. 
  2. Laita sipuli, valkosipuli, grillipaprika ja chili erilliseen astiaan, sekoita joukkoon soijakastike.
  3. Keitä n. 1l vettä kattilassa, lisää ripaus suolaa ja ruokaöljyä. Laita parsakaali ja pak choy kiehuvaan veteen. Nosta pak choy kylmään veteen muutaman sekunnin jälkeen ja parsakaali n. 30 s jälkeen.  Kun kasvikset ovat jäähtyneitä, kaada vesi pois. Laita kasvikset sivuun.
  4. Keitä nuudelit paketin ohjeiden mukaan. Kun nuudelit ovat kypsiä, huuhtele ne kylmässä vedessä ja laita sivuun.
  5. Lisää  kuumaan wokkipannuun ruokaöljyä (n. 1 rkl) ja paista broileri. Kun broileri on kypsää siirrä broileri puhtaaseen astiaan.
  6. Paista samalla pannulla sipuli, valkosipuli, grillipaprika ja chili -seos. Lisää parsakaali ja pak choy, paista muutaman minuutin ajan. Lisää broileri ja nuudeli.
  7. Mausta soijakastikkeella sekä ripauksella suolaa ja sokeria. Sekoita nostelemalla esim. syömäpuikoilla.
  8. Tarjoile ja nauti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Jaa tämä resepti

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest

Katso myös

Lilin ruokablogi

Kiinalaista ruokaa

Tervetuloa lukemaan blogiani! Tästä ruokablogista löydät helpot reseptit ja ohjeet aidon kiinalaisen ruoan kokkailuun. Reseptit on kirjoitettu suomalaiseen keittiöön yhteensopiviksi mausta tinkimättä. Kaikki ruoka-ainekset löytyvät Suomesta joko tavallisista ruokakaupoista tai aasialaisita marketeista.  

Lili

Viimeisimmät
Instagram

@lilinruokablogi

Tägää minut Instagramissa! 

Hae tästä blogista
Kategoriat