蛋炒饭 dang chao fan
Paistettu riisi kananmunalla on hyvin tavallinen, mutta herkullinen arkiruoka kiinalaisissa kodeissa. Ruoka on nopea ja helppo, usein ainekset löytyvät jo kaapista ja riisinä voi käyttää edellisen päivän tähteitä. Kasviksinakin voi käyttää lähes mitä tahansa, mitä jääkaapista löytyy.
Jos käytät muita kasviksia, varmista ettei ne vety kympsentäessä, jotta ruokalajin koostumus säilyy.
Tässä ohjeessa on tarkoitus sekoittaa kananmuna riisiin, niin että jokainen riisinjyvä on kuorrutettuna kananmunalla. Tämä onnistuu parhaiten, kun riisi on kuumaa ja kananmuna kypsyy riisinjyvien päälle. Näin riisin ja kananmunan maku sekoittuu ja luo pehmeän suutuntuman.
Reseptini on kasvisversio. Tästä voi tehdä lihaversion lisäämällä esimerkiksi pekoninpaljoja tai kiinalaisittain marinoituja broilerinpaloja. Ohje marinointiin löytyy muista resepteistäni, esimerkiksi tästä.
Jos haluat lisätä lihaa reseptiin, esipaista se valmiiksi ja lisää paistovaiheessa kasvisten jälkeen.
Paistettu riisi voidaan syödä sellaisenaan tai lisukkeena voi käyttää esimerkiksi erilaisia chili-kastikkeita tai muita ruokalajeja.
Mitä tarvitset
(2 annosta)
- 1 kevätsipuli
- 100 g herne-maissi-paprika sekoitusta
- 400 g kypsennettyä riisiä
- 3 kananmunaa
- 2 rkl ruokaöljyä
- Suolaa
- Soijakastiketta
Valmistus
- Riko kananmunat kulhoon ja hajota rakenne sekoittamalla. Huuhtele herne-maissi-paprika -seos kylmällä vedellä ja siivilöi.
- Lisää kuumaan wokkipannuun ruokaöljy. Lisää sitten riisi. Sekoita joukkoon rikotut kananmunat. Kun kananmuna on kypsynyt riisin sekaan, lisää herne-maissi-paprika -seos.
- Mausta suolalla ja soijakastikkeella oman maun mukaan. Lisää joukkoon kevätsipuli.
- Nosta lautasella ja tarjoile.