Kiinalainen ruoka -blogi, jossa helppoja reseptejä autenttiseen kiinalaiseen kotiruokaan.

Paistettu vihreä papu ja munakoiso kiinalaisittain

四季豆烧茄子 si ji dou shao qie zi

Paistettu vihreä papu ja munakoiso kiinalaisittain on maukas ruokalaji, joka tuo esille kiinalaiselle keittiölle tyypilliset maut. Siinä korostuu munakoison ja vihreä pavun ominaiset maut, jotka harmonisoituu kiinalaisten mausteiden kanssa.

Ruokalajissa käytetään tällä hetkellä sesongissa olevia kasviksia, munakoisoa ja vihreitä papuja. Munakoiso on henkilökohtainen suosikkini ympäri vuoden, mutta erityisesti sesongin aikaan sitä saa edullisesti, joten sitä tulee valmistettuakin enemmän.

Tämä ruokalaji toimii hyvin ilman lihaa ja suosittelen tekemään ensin lihattoman version tästä, sillä se on huomattavasti helpompaa. Lihattomassa versiossa jätät vain lihan pois ja kaiken muun voit valmistella samalla tavalla.

Munakoisoa itketetään suolavedessä, jotta sen väri ei tummu myöhemmin. Lisäksi se kuorrutetaan perunajauhoilla, jotta pinnasta tulee aluksi rapeaa. Kun se sekoitetaan kastikkeen kanssa ja haudutetaan, pinnasta tulee hieman sitkeää ja lisää purutuntumaa, mikä on juuri sitä, jota haetaan tällä käsittelyllä.

 

paistettu vihreä papu ja munakoiso

 

Mitä tarvitset

 

1 (350g) munakoiso 

200g vihreitä papuja

200g porsaan tai broilerin ulkofilettä (voi jättää pois, jos teet lihattoman version)

1-2 pientä chiliä (voi korvata paprikalla tai jättää kokonaan pois, jos et syö tulista)

2 valkosipulinkynttä

2 cm inkivääriä

2 rkl perunajauhoja

ruokaöljyä paistamiseen

 

tasapohjainen paistinpannu

 

Kastikkeeseen

 

2 rkl soijakastiketta

2 tl tummaa soijakastiketta

1 rkl osterikastiketta

½ tl sokeria

½ tl suolaa

2 dl vettä 

 

Lihan marinointiin

 

1 mm ruokasoodaa

2 rkl vettä 

1 rkl soijakastiketta

1 tl tummaa soijakastiketta (valinnainen)

1 mm valkopippuria

2 tl perunajauhoja

 

Valmistus

 

Lihan marinointi 

 

Ohita tämä vaihe lihattomassa versiossa

 

  1. Suikaloi liha ja laita syvään astiaan. 
  2. Sekoita ruokasooda ja 1 rkl vettä keskenään. Kaada lihan joukkoon ja sekoita. Lisää soijakastikkeet ja valkopippuri, sekoita. 
  3. Sekoita perunajauhot ja 1 rkl vettä keskenään. Kaada lihan joukkoon ja sekoita. Laita sivuun maustumaan. 

 

Kasvisten valmistus

 

  1. Suikaloi munakoiso isoiksi suikaleiksi (n. 5 cm x 2 cm). Laita suolaveteen (1 l vettä : 2 tl suolaa) ja liota 10-15 min. Huuhtele vihreät pavut ja puolita. Pieni chili/ paloittele paprika, murskaa valkosipulit ja inkivääri. 
  2. Valmista kastike. Sekoita soijakastikkeet, osterikastike, suola, sokeri ja vesi keskenään. Laita sivuun myöhempää käyttöä varten. 
  3. Valuta munakoisot vedestä. Lisää perunajauhot munakoison sekaan ja sekoita niin, että jokainen suikale on kuorrutettu perunajauholla. 

 

Kypsennys

 

  1. Lisää kuumaan paistinpannuun ruokaöljyä niin, että pohja peittyy. Odota hetki, että öljy kuumenee. Paista vihreitä papuja käännellen 4 min. ajan. Nosta keittiöpihdeillä pavut pois pannulta ja jätä öljy pannuun. 
  2. Lisää munakoisosuikaleet paistinpannuun yksitellen ja niin ettei ne ole kiinni toisissaan. Paista käännellen kullanruskeiksi. Nosta keittiöpihdeillä samaan astiaan, kuin vihreät pavut. 
  3. Paista marinoitu liha samalla pannulla käännellen kullanruskeiksi. Lisää hieman ruokaöljyä, jos sitä ei ole jäänyt munakoison paistamisen jälkeen jäljelle. Nosta liha samaan astiaan kuin vihreät pavut ja munakoiso.
  4. Lisää samalla paistinpannulle inkivääri, valkosipuli ja chili tai paprika. Sekoita käännellen muutaman sekunnin ajan. Kaada joukkoon aikaisemmin sekoitettu kastike. Lisää vihreät pavut, munakoisosuikaleet ja liha sekaan. Sekoita. Hauduta kansi päällä 2-3 min.
  5. Nosta lautaselle ja tarjoile riisin kanssa. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Jaa tämä resepti

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest

Katso myös

Lilin ruokablogi

Kiinalaista ruokaa

Tervetuloa lukemaan blogiani! Tästä ruokablogista löydät helpot reseptit ja ohjeet aidon kiinalaisen ruoan kokkailuun. Reseptit on kirjoitettu suomalaiseen keittiöön yhteensopiviksi mausta tinkimättä. Kaikki ruoka-ainekset löytyvät Suomesta joko tavallisista ruokakaupoista tai aasialaisita marketeista.  

Lili

Viimeisimmät
Instagram

@lilinruokablogi

Tägää minut Instagramissa! 

Hae tästä blogista
Kategoriat