红烧大排 hong shao da pai
Porsaan ulkofileepihvit Shanghailaisittain on suolainen ja kevyesti makea ruokalaji, jossa mehevät ulkofileepihvit on kuorrutettu pehmeästi maukkaalla kastikkeella.
Tällä helpolla ohjeella valmistat porsaan ulkofileepihvit Shanghailaisittain 15 minuutissa.
Shanghailainen ruoka on perinteisesti väriltään punertavaa ja kiiltävää. Makumaailmassa shanghailainen ruoka pyrkii pysymään uskollisena raaka-aineiden ominaismakuihin. Ruoat maustetaan kevyesti ilman, että raaka-aineiden oma maku jää peittoon. Mausteissa pyritään korostamaan alkuperäisiä makuja ja tuomaan lisäksi pehmeän makeahkoa makua. Hapanimeläkastike on hyvä esimerkki tyypillisestä shanghailaisesta mausta.
Porsaan ulkofileepihvit Shanghailaisittain edustaa perinteistä shanghailaista ruokakulttuuria. Se sopii sekä väritykseltään että maultaan shanghailaiseen ruokapöytään. Maku on verrattavissa hapanimeläkastikkeeseen miinustettuna hapan maku. Eli maku on pehmeämpää ja neutraalimpaa.
Tämä ohje sisältää pihvien marinoinnin ja kastikkeen. Pidän siitä, että kastiketta on paljon, sillä kastikkeella voi sitten kuorruttaa riisin tai nuudelin.
Söin tällä kertaa pihvin keitettyjen vehnänuudeleiden kanssa. Lisäsin myös hieman nuudelien keittolientä mukaan lautaselle pehmentämään makua.
Reseptissä huomioitavaa
Ostin porsaan ulkofileepihvit valmiiksi nuijittuina ja pihvien paksuus oli n. 1-1,5 cm. Eli tämän ohjeen kypsentämisaika on tehty melko paksuja pihviä ajatellen.
Jos kaupasta ei löydy valmiiksi nuijittuja porsaan ulkofileepihvejä, niin nuijimisen voi tehdä itse. Suosittelen nuijimista, sillä silloin mausteet imeytyvät paremmin lihaan.
Pihveistä tulee pinnalta liukkaan pehmeä kuorruttamalla pihvit perunajauhovesiseoksella. Tämä tekee samalla pihveistä sisältä mehevän. Kastikkeesta tulee myös paksumpaa perunajauhojen takia.
Jos kastiketta on mielestäsi liikaa, voit hauduttaa pihvejä pidemmän aikaa, jolloin osa kastikkeesta haihtuu pois.
Sokerin määrää kannattaa säädellä oman maun mukaan. Jos et pidä makeasta, voit esimerkiksi puolittaa sokerin määrän.
Tämän ruokalajin aktiivinen valmistusaika on n. 15 minuuttia. Pihvien marinointiin menee lisäksi puolisen tuntia.
Mitä tarvitset
(2 annosta)
2 porsaan ulkofileepihviä
100 g kevätsipulia
2 mm valkopippuria
1 mm suolaa
½ rkl soijakastiketta
1 rkl perunajauhoja
1 rkl vettä
2 rkl ruokaöljyä
Kastike
½ rkl sokeria
2 rkl soijakastiketta
1 rkl tummaa soijakastiketta
2 ½ dl vettä
Valmistus
- Nuiji tarvittaessa pihvit. Hiero valkopippuri, suola ja soijakastike ulkofileepihvien molemmille pinnoille tasaisesti. Sekoita perunajauhot ja vesi keskenään. Levitä seos tasaisesti pihvien molemmille pinnoille. Anna marinoitua n. 30 min pakastepussissa tai muovikelmun alla.
- Pilko kevätsipuli kolmeen osaan ja laita sivuun. Valmista kastike sekoittamalla sokeri, soijakastikkeet ja vesi erillisessä astiassa. Laita sivuun.
- Lisää kuumalle tasapohjaiselle paistinpannulle ruokaöljy. Anna ruokaöljyn lämmetä. Asettele marinoituneet pihvit pannulle ja paista 1 min per puoli.
- Nosta pihvit puhtaalle lautaselle. Älä sammuta levyä vaan lisää samalle paistinpannulle kevätsipuli ja kuullota hetken ajan (kunnes haistat sipulin tuoksun). Lisää joukkoon äsken paistetut pihvit ja valmiiksi sekoitettu kastike.
- Laske levyn lämpö keskitasolle ja hauduta kansi päällä 4 min. Nosta kansi, käännä pihvit ja hauduta kansi päällä toiset 4 min.
- Nosta lautaselle ja nauti nuudeleiden tai riisin kanssa.