Kiinalainen ruoka -blogi, jossa helppoja reseptejä autenttiseen kiinalaiseen kotiruokaan.

Zha jiang -nuudelit

zha jiang nuudelit

炸酱面 zha jiang mian

Nuudelit kiinalaisella jauhelihakastikkeella tai suoraan suomennettuna nuudelit paistetulla kastikkeella. 

Zha jiang -nuudelit on lähtöisin Pohjois-Kiinasta ja nykyisin tunnetaan Pekingin nimikkoruokana. On huhuttu, että keisarinna oli aikoinaan ihastunut ruokalajiin niin paljon, että halusi tuoda kokin palatsiin. Näin ruokalaji löysi tiensä pienen kylän paikallisravintolasta Pekingin keisarin palatsiin ja levisi ympäri Pekingiä.

Ruokalajin erikoisuus piilee kastikkeessa, jossa on sekoitus autenttisia kiinalaisia raaka-aineita. Keltainen soijapaputahna ja makea paputahna luovat täydellisen sekoituksen suolaista ja makeaa. Nämä tahnat ovat yleisiä raaka-aineita Kiinassa ja löytyvät jokaisesta aasialaisesta marketista.

Lisäksi kastikkeessa käytetään sekä vaaleaa, että tummaa soijakastiketta. Näillä raaka-aineilla tuot kiinalaisen keittiön kotiisi.

Tästä ruokalajista voi tehdä kevyemmän version vaihtamalla porsaan jauhelihan broilerin jauhelihaan tai kasvisversion korvaamalla jauheliha kokonaan.

Ruokalaji tarjoillaan siististi aseteltuna kulhossa (kuten kuvassa näkyy), ja ruokailijat saavat itse sekoittaa ruokansa puikoilla.

Mitä tarvitset

(2 annosta)

  • 2 palaa munanuudelia (160g)
  • 200g porsaan jauhelihaa
  • ½ kurkku
  • ½ porkkana
  • ½ sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 cm inkivääriä
  • ½ kevätsipuli
  • 2 dl vettä
  • 1 ½ tl perunajauhoja
  • ruokaöljyä paistamiseen

 

Kastikkeeseen

  • 1 rkl keltainen soijapaputahna (huang dou jiang)
  • 1 rkl makea paputahna (tian mian jiang)
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 tl tummaa soijakastiketta (valinnainen)
  • 2 tl osterikastiketta

 

zha jiang nuudelit sekoitettuna

Valmistus

  1. Suikaloi kurkku ja kuorittu porkkana. Laita sivuun myöhempää käyttöä varten. Kuutioi kuorittu sipuli, murskaa valkosipuli ja inkivääri. Pilko kevätsipuli. 
  2. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. 
  3. Kuumenna 2 rkl ruokaöljyä wokkipannussa. Lisää sipulikuutiot, paista 1 min ajan käännellen. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää inkivääri- ja valkosipulimurska. Jatka paistamista käännellen. Lisää kastike ja sekoita käännellen 2 min ajan. Lisää 1 ½ dl vettä ja anna kiehua 2 min. 
  4. Sekoita jauhelihakastikkeen kiehumisen aikana perunajauhot ½ dl:aan kylmää vettä erillisessä astiassa. Lisää perunajauho-vesiseos jauhelihakastikkeeseen ja sekoita tasaiseksi. Nosta erilliseen astiaan. 
  5. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Siivilöi vesi pois keitetystä nuudelista. Annostele nuudelit kahteen kulhoon. Lisää kastike, porkkanat, kurkut ja kevätsipuli. Tarjoile. 
  6. Sekoita tasaiseksi syömäpuikkojen kanssa ja nauti. 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Jaa tämä resepti

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest

Katso myös

Lilin ruokablogi

Kiinalaista ruokaa

Tervetuloa lukemaan blogiani! Tästä ruokablogista löydät helpot reseptit ja ohjeet aidon kiinalaisen ruoan kokkailuun. Reseptit on kirjoitettu suomalaiseen keittiöön yhteensopiviksi mausta tinkimättä. Kaikki ruoka-ainekset löytyvät Suomesta joko tavallisista ruokakaupoista tai aasialaisita marketeista.  

Lili

Viimeisimmät
Instagram

@lilinruokablogi

Tägää minut Instagramissa! 

Hae tästä blogista
Kategoriat